miércoles, 24 de febrero de 2016

Petits Canvis (1)



 Us oferim un altre article d'un membre del col·lectiu, publicat al Cop d'Ull al mes de desembre 2015
Petits canvis (1)
La gent que sempre ha anat en bicicleta per la ciutat, ho continuaran fent, tant si plou com si fa sol, tant si n’hi ha carrils bicis com si no. Però, si volem animar a altra gent a agafar a la bicicleta, cal eliminar els petits entrebancs i fer-los sentir més còmodes i segurs quan pujen dalt al selló. No hi ha diners, ens diuen, per a fer grans obres – però, de vegades, no fa falta gaire diners per a usar l'imaginació i fer canvis petits a la ciutat. Canvis que ho farien molt més fàcil moure's-en en bicicleta. Ja fa temps que vam obrir una secció al nostre blog de Me Moc En Bici. Es diu “Petits canvis” i la gent ens poden enviar propostes d’actuacions que amb més o menys diners, alguns més o menys factibles, es podrien anar fent a les nostres poblacions. Aquí parlem de propostes molt concretes, no només “sí, fa falta més aparcaments o carrils bici”. En l’article d’aquest mes us presentem algunes i si en voleu veure més, només cal visitar el nostre blog.
Per exemple, la gent es pregunta per què no hi ha aparcaments per a bicicletes a la Biblioteca de Tortosa? És un lloc ideal per a arribar en bici en comptes d’anar en cotxe.  A més, si parlem de fer nous aparcaments per a bicis a les nostres poblacions, per què no utilitzem l’estil on la bici es lliga per la barra i no pas per la roda, com – per exemple – els que estan al costat de l’estació d’autobusos?
Ara que torna la humitat de la tardor, ens preguntem si no es pot fer res per millorar la rampa de fusta del “pont roig”. L’any passat va haver-n’hi moltes caigudes ja que aquesta rampa pot relliscar molt amb la humitat del matí – fins i tot dos persones es van trencar el braç.
Una altra proposta que hem rebut seria la de posar un carril bici al carrer Pare Romanya de Roquetes, que connectaria les escoles amb el centre de la ciutat.
Al carrer Barcelona de Tortosa, la pujada al costat de la Residència d’Ancians S.Miquel Arcàngel, potser s’hauria de senyalitzar que cal deixar un espai de 1,5m per avançar un ciclista, o simplement aconsellar que en aquest curt tram, no hi ha espai per avançar.
Un altre punt possiblement perillós és el lloc on el carril bici del carrer Mossen Manya travessa la Avinguda Generalitat. El semàfor es posa verd pels ciclistes i conductors al mateix moment i un conductor que gira a la dreta (per sortir de Tortosa) li és gairebé impossible veure els ciclistes que estan passant per la seva dreta. Potser una solució seria canviar els temps dels semàfors per a donar un temps per a passar ciclistes primer.
Bé, només són alguns idees (el mes que ve, més!) per a que les autoritats locals avaluïn si són factibles o no, però com a col·lectiu estem convençuts que amb molt poc podem aconseguir grans canvis!

Brian, membre del col·lectiu Me Moc En Bici

No hay comentarios:

Publicar un comentario